Nacht van de Integriteit 2019

Datum
Over de bijeenkomst

Na de succesvolle edities van 2017 en 2018 organiseren CAOP en partners ook in 2019 weer de Nacht van de Integriteit. De Nacht van de Integriteit vindt dit jaar plaats op 25 september 2019, en vormt hét jaarcongres op het gebied van integriteit en integriteitsbevordering in de publieke sector.

Buiten de lijntjes kleuren

Integer handelen is een keuze waar een ieder dagelijks over moet beslissen. Regels, normen, protocollen en integriteitsbeleid zijn en worden ontwikkeld om integer handelen te bewaken en bevorderen. Tegelijkertijd kunnen al deze kaders en richtlijnen actief optreden in de weg staan en lijken sommige vraagstukken niet op te lossen zonder ‘buiten de lijntjes te kleuren’. Hoe kunt u uw werk blijven doen en toch integer handelen? Wanneer heiligt het doel de middelen? Hoe maakt u het verschil in de letter versus de geest van integriteitsbeleid of -regels? Deze dilemma’s staan centraal tijdens de Nacht van de Integriteit 2019.

Programma

In een afwisselend programma wordt stil gestaan bij het thema ‘Buiten de lijntjes kleuren’. De avond wordt geopend met een inleiding op het thema door Arjan van Gils, wethouder financiën, organisatie, haven en grote projecten bij de gemeente Rotterdam. Hij heeft laten zien dat voor het realiseren van beleid soms ook de bestuurlijke moed nodig is om de randen op te zoeken van wat als maatschappelijk aanvaardbaar wordt gezien.

Aansluitend volgt een paneldebat waarin ervaren collegevoorzitters met elkaar in gesprek gaan over (on)mogelijkheden om de integriteit van het bestuur te bevorderen.

Voor wie

De Nacht wordt exclusief georganiseerd voor dagelijks bestuurders van decentrale overheden. U kunt dus openlijk goede ervaringen en dilemma’s uitwisselen. De organisatie ligt in handen van VNG, IPO, UvW, de Ien Dales Leerstoel en het CAOP.

Datum en locatie

Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant Brabantlaan 1, 5216 TV ‘s-Hertogenbosch
Datum: Woensdagavond 25 september 2019
Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur (inloop is mogelijk vanaf 18:00 voor een soep- en broodmaaltijd )

Aanmelden & praktische informatie

Wilt u zeker zijn van deelname? Wij stellen het zeer op prijs als u zich tijdig aanmeldt via het aanmeldformulier.