Online Participatie in Actie

Datum
Tijd
9.30 - 17.00
Over de bijeenkomst

Op maandag 9 december komen mensen vanuit lokale overheden die (willen) werken met online participatie samen met professionals uit de open source community. Er zijn workshops, lezingen, verhalen uit de praktijk en er is volop gelegenheid om te leren van elkaar en te netwerken.

Burgerparticipatie is hard in ontwikkeling. Gemeenten willen en kunnen niet meer in de gebruikelijke zaaltjes dezelfde mensen consulteren, maar gaan aan de slag met de participatie van nu: de digitale democratie. Burgerparticipatie moet en kan anders. Online participatie is hiervoor een mooi instrument.

Inspiratie, nieuwe inzichten en contacten

Vragen die tijdens het congres in ieder geval aan bod komen: Wil je alles weten over hoe je online participatie kunt inzetten en wat er allemaal bij komt kijken? Wil je meer weten over de techniek? Wil je graag open source tooling gebruiken voor participatie? Wil je weten en ervaren hoe andere gemeenten aan de slag zijn gegaan met online participatie? En wat hun ervaringen zijn? Ook ervaringen met digitale participatie op het terrein van de energietransitie en ruimtelijke ordening zullen aan bod komen. Op al deze vragen en meer kun je antwoorden vinden, je kunt inspiratie opdoen en collega's van andere gemeenten ontmoeten tijdens het congres ‘Online Participatie in Actie’ op 9 december in Utrecht.

Programma en aanmelden

  • Het congres Online Participatie in Actie is gratis.
  • Doelgroep: medewerkers van lokale overheden die (willen) werken met online participatie en met open source community.
  • Bekijk het programma.
  • U kunt zich hier registreren en uw programma kiezen.
  • Het programma duurt van 09.30 tot ongeveer 17.00 uur (inclusief ontvangst en borrel).

Organisatie

Deze dag is een gezamenlijk initiatief van het programma Democratie in Actie en de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Locatie
Congrescentrum Media Plaza | Utrecht