Raad op Zaterdag

Datum
Tijd
10-13 uur
Over de bijeenkomst

Na de succesvolle digitale bijeenkomst van de Raad op Vrijdag organiseren de VNG en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een digitale Raad op Zaterdag. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan een digitale bijeenkomst met drie interactieve sessies. De onderwerpen die aan bod komen zijn de Regionale Energiestrategie, de positie van raadsleden en digitale participatie. Het programma is speciaal voor (deel/duo)raadsleden, commissieleden, steunfractieleden, fractiemedewerkers, griffiers en griffiemedewerkers.

Programma

10.00 – 10.50 uur Regionale Energiestrategie
Hoe staat het met de RES in Nederland? Welke onderwerpen komen in de RES wel en niet aan de orde? Deze sessie bespreekt het onderwerp opnieuw en geeft u de gelegenheid u vragen te stellen over de inhoud en het proces.

Door: Angelita Kappers, projectleider RES bij VNG.

11:00 – 11.50 uur Raadsleden in positie
Welke mogelijkheden hebben raadsleden om effectief te functioneren? Is dit veranderd nu de meeste gemeenteraden digitaal vergaderen? Gezamenlijk worden verschillende mogelijkheden en praktijkervaringen besproken.

Door: Peter Castenmiller, adviseur en onderzoeker bij PLBQ.

12.00 – 12:50 uur Digitale participatie
Gemeenten hebben inspraak van inwoners nodig voor diverse trajecten. Op welke manieren kan dit digitaal worden vormgegeven? Leer meer over de mogelijkheden en uitdagingen van digitale participatie.

Door: Jeroen Bruijns, projectleider digitale democratie bij VNG.

Aanmelding is gratis. Let op! Schrijf u snel in want, VOL = VOL.

Locatie
Online