Denksessies: de rol van raadsleden bij een regionale energiestrategie

Datum 02-04-2019

Welke rol hebben gemeenteraadsleden bij het opstellen van de Regionale Energie Strategie (RES) in hun regio? En wat houdt zo’n RES eigenlijk in? Om raadsleden een praktische handreiking te bieden bij het vervullen van hun rol en het versterken van hun positie, zoeken we raadsleden en griffiers om mee te denken over deze vragen. Wil jij tijdens een bijeenkomst onder leiding van De Argumentenfabriek hierover meedenken? Geef je dan snel op.

Het Programma Democratie in Actie en de Vereniging voor Raadsleden willen investeren in een krachtige en verbindende gemeenteraad, en wil raadsleden hierom helpen om hun positie in de totstandkoming van de RES te versterken. Daarom zoeken we raadsleden en griffiers die hierover mee willen denken tijdens één van de twee denksessies over dit onderwerp onder leiding van De Argumentenfabriek. Tijdens de denksessie denken we met raadsleden en griffiers en andere betrokkenen zoals gemeenteambtenaren, medewerkers van de Provincie, netbeheerders en deskundigen na over de RES en de rol van raadsleden. De Argumentenfabriek, een onafhankelijk denkbedrijf, begeleidt de sessies en brengt de resultaten  overzichtelijk in kaart. Het resultaat? Twee handzame, praktische overzichten die raadsleden helpen om te begrijpen wat de RES omvat  en hoe zij hun rol hierbij (beter) kunnen invullen.

Denk je mee over de rol van raadsleden bij een regionale energiestrategie?

Denksessies & aanmelden

De denksessies vinden plaats op maandag 6 mei en op maandag 13 mei, van 14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.30u).
Locatie: De Argumentenfabriek, WG-plein 403, Amsterdam.
Aanmelden voor één of allebei de sessies kan tot en met 22 april via: secretariaat@argumentenfabriek.nl

Heb je nog vragen?

Schroom niet en neem contact op met Majelle Verbraak van De Argumentenfabriek via 020 412 4001 of majelle@argumentenfabriek.nl

We hopen je op één van beide denksessies te mogen verwelkomen.