Digitale leeromgeving zorgt voor betere prestaties

Datum 12-03-2019

Raadsleden krijgen toegang tot nieuwe kennis en informatie om hun raadswerk beter dan ooit te doen met behulp van de digitale leeromgeving. Deze leeromgeving biedt toegang tot cursussen, trainingen, animaties, e-learning, handreikingen, leermiddelen en meer. Met de informatie in de leeromgeving zijn raadsleden in staat hun kennis te vergroten over het sociaal domein, de Omgevingswet en welke juridische instrumenten raadsleden kunnen inzetten.
Daarnaast kunnen raadsleden een competentietest doen. De uitslag van de test wijst uit welke trainingen en cursussen in het opleidingsaanbod handig zijn om te volgen. Door de leeromgeving te koppelen aan uw eigen raadsinformatiesysteem, kunt u via uw eigen agenda toegang krijgen tot de leermodules en opleidingen.
 
De digitale leeromgeving is ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met de Vereniging van Griffiers, de VNG en het ministerie van BZK.
 
Jan Dirk Pruim (griffier Almere)
“De technologie helpt hier het raadslid bij het versterken van het vakmanschap. Dat is onmisbaar in deze tijd waarin er steeds meer van dit vakmanschap wordt gevraagd.”
 
Robert-Jan Ritsema (raadsadviseur en een van de pioniers bij de ontwikkeling van de digitale leeromgeving voor raadsleden)
“De leeromgeving ondersteunt onze raadsleden in de voorbereiding op de politieke markt. Sterk punt is dat het korte, ter zake doende informatie geeft die direct toepasbaar is.”
 
“De leeromgeving maakt blended learning mogelijk. De combinatie van digitale content met daarbij praktisch aan de slag gaan bespaart tijd en geeft ruimte om te oefenen waardoor het leereffect groter is.”

Werkbijeenkomst ‘De toekomst van digitaal leren’

Tijdens de werkbijeenkomst ‘De toekomst van digitaal leren voor raadsleden en griffiers ‘ stonden de ontwikkelingen rondom digitaal (brein)leren centraal.
Doel van de bijeenkomst was o.a. om antwoord te vinden op vragen als ‘Hoe maak je gebruik van de mogelijkheden van de digitale leeromgeving voor raadsleden?’ en ‘Hoe zorg je voor optimale ondersteuning in het werk?’.
 
Gastsprekers Hans Dekker, Avelien Haan en Hans Schuurmans spraken respectievelijk over de ins en outs rondom leren en ontwikkelen, de mogelijkheden voor digitaal leren en de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Bekijk de presentaties van alle gastsprekers:

Presentatie - Hans Dekker
Presentatie - Avelien Haan
Presentatie - Hans Schuurmans

Bekijk de Digitale leeromgeving voor Raadsleden.