Documentaire 'Thuismoeder in de politiek' volgt leven vrouwelijk raadslid in eerste jaar

Datum 20-03-2019

Vanaf 19 maart is bij TV Gelderland de documentaire Thuismoeder in de politiek te zien. In deze documentaire staat het leven van vrouwelijk raadslid Pam van de Weijer (42) centraal.

Huisvrouw en raadslid

Pam van de Weijer is sinds 2018 raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Nijkerk. Hiervoor was ze huismoeder en droeg ze dagelijks de zorg voor haar drie kinderen. Toen haar kinderen zelfstandiger werden, ging Pam op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze wilde graag iets doen waarbij ze een bijdrage aan de maatschappij kon leveren en besloot de politiek in te gaan. De documentaire Thuismoeder in de politiek volgt het kersverse raadslid in het eerste jaar van haar nieuwe carrière. Het biedt een bijzondere kijk in het leven van een vrouw die haar gezinsleven moet zien te combineren met haar werk als raadslid.

Bekijk hier de eerste uitzending.

Digitale Leeromgeving voor raadsleden

Er bestaat geen handboek voor nieuwe raadsleden. Dankzij de Digitale Leeromgeving kunnen raadsleden tegenwoordig wel toegang krijgen tot nieuwe kennis en informatie om hun raadswerk effectiever uit te voeren.