Inspiratieworkshop ‘Paradoxaal leiderschap meets dilemmalogica’ op 4 oktober

Datum 18-07-2019

Tegenstellingen in onze samenleving lijken te verharden. Burgemeesters worden geacht om boven de partijen te staan en vooral te verbinden. Dat betekent dat ze als boegbeeld (hoeder én magistraat) van de lokale democratie vooral bruggen bouwen en permanent werken aan een groter vertrouwen in de lokale democratie.

Hoe doe je dat? Hoe ga je om met die maatschappelijke, politieke en bestuurlijke tegenstellingen? Hoe werk je aan een agenda voor een vitale lokale democratie?

Ivo Brughmans (filosoof, politicoloog en managementconsultant) en Guido Rijnja (adviseur communicatiebeleid van de RVD) dagen burgemeesters uit om na te denken over hun eigen democratische dilemma’s. In deze inspirerende sessie worden de deelnemers geprikkeld om de principes van paradoxaal leiderschap en dilemmalogica toe te passen op hun dagelijkse praktijk in de lokale democratie.

De workshop vindt plaats op 4 oktober 2019, van 10:00 tot 15:30 uur op het gemeentehuis te Zeist. Aan/afmelden graag bij secretariaatburgemeester@zeist.nl. Voor inhoudelijke vragen: jornt.zuylen@vng.nl.