Save the date: 29 augustus Summer School Democratie

Datum 16-05-2019

Met de Summer School Democratie ga jij het nieuwe politieke jaar goed van start. Op 29 augustus kun je op stadseiland Veur Lent bij Nijmegen inspirerende colleges, workshops en masterclasses volgen, een leergang kiezen én afronden, de opgedane kennis in de praktijk brengen en van gedachten wisselen met vakgenoten. Frisse blikken, nieuwe kennis en verbeterde democratische vaardigheden in een inspirerende omgeving. 

Verwacht geen bedompte klaslokalen, maar wel verrassende locaties, een lekker zomerbriesje, uitzicht op de Waal en een feestje na afloop. Unieke dagen dus voor bestuurders en ambtenaren van gemeenten, provincies en waterschappen. En dat allemaal in de prachtige ambiance van het Democratiefestival, dat aansluitend op het stadseiland in Nijmegen plaatsvindt op vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus. Alle deelnemers aan de Summer School Democratie zijn ook daar van harte welkom.

Aan het water van de Waal kun je samen met vakgenoten colleges bijwonen van bijvoorbeeld organisatiepsycholoog Anje-Marijcke van Boxtel, teamcoach van het Team Brunel in de Volvo Ocean Race of journalist René Cuperus. Of je volgt masterclasses Deep Democracy, participatietechnieken of verbale en non-verbale communicatie. We beginnen de dag met Eveline van Rijswijk, bekend van haar onewomanshow ‘De première’. Rond enkele specifieke thema’s kun je een leergang volgen. Na afloop is er een diploma-uitreiking voor de deelnemers aan de leergangen. En niet te vergeten: de foto van de Class of 2019!

Vanaf eind mei staat de website online (www.summerschooldemocratie.nl). Daarop kun je je alvast aanmelden. Vanaf half juni wordt het programma gepubliceerd. Deelname aan de Summer School Democratie is gratis.

Kortom:

Wat? Summer School Democratie 2019

Waar? Stadseiland Veur Lent bij Nijmegen

Wanneer? Donderdag 29 augustus 2019

Voor wie? Politieke ambtsdragers en ambtenaren van gemeenten (en andere decentrale overheden)

Deelname is gratis. Je kunt je vanaf eind mei opgeven (via: www.summerschooldemocratie.nl). Let op: we hebben maar 400 plekken, wees er snel bij! Het programma is halverwege juni bekend en gepubliceerd op de website. 

Wie voor half juni al inschrijft mag straks als het programma bekend is als eerste kiezen en inschrijven voor een Masterclass! Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.